13 augusti 2017
11:00

Frillesås FF

Referat: Alets IK - Frillesås FF

Detta var första matchen i F13 9-manna och deltagandet i denna högre nivå blev positiv. Vi mötte ett välspelande Frillesås som hade spelutveckling i första hand (alltid roligt att möta lag som man direkt märker vad deras tränare sätter i första hand, spel eller siffror). Vi hade tre 04:or med denna dag, resten 05:or, medan Frillesås hade skrapat ihop spelare från 03-06 och det blev en jämn match men där vi fick in några bollar medan motståndarna inte hade det rätta flytet. I första perioden fick vi en frispark som Alexandra satte högt i mål från avstånd och med 1-0 i ryggen fick vi en fördel från start. Spelmässigt såg det bra ut mestadels, inte minst lyckades vi bra med att få med ganska många tjejer i det offensiva spelet trots att en 9-mannaplan har större ytor att fylla. Ibland lite stressigt och ett borttjongande av bollen men oftare tecken på konstruktiva ansatser och passningsspel. Att utveckla är att ha en större rörlighet och att hitta fria ytor och spela till dessa. Efter 2-0 i den tredje perioden hade vi en stark avslutning och fick också in 3-0 som blev slutresultatet. Gott jobb!